SEO Göteborg

Sökmotoroptimering med Webstr SEO Byrå Göteborg

Få fler kunder via Google med hjälp av sökmotoroptimering i Göteborg

Vill du få en kostnadsfri analys?

Genom att fylla i dina kontaktuppgifter,
samtycker du till vår Integritetspolicy

Spela videoklipp
Vad tycker våra kunder om oss?

”Rekommenderar Webstr varmt då vi testat flera SEO Företag. De är en SEO byrå med fantastiskt kommunikation, snabba resultat och de levererar alltid.”

NORA AZAI

Marknadschef Götaklinik

Resultat av vår sökmotoroptimering

Från 22 besökare till över 6 000 besökare per månad

Varför välja Webstr som SEO byrå i Göteborg?

Kundrecensioner om Webstr webbyrå Göteborg

Jag är inte en höjdare på att lämna recensioner, men känner att jag måste dela med mig av vår fantastiska upplevelse med Webstr! Vi är evigt tacksamma till Webstr för allt hårt arbete, service, återkoppling och minst sagt fantastiska resultat! Efter flera olika samarbeten med olika byråer, har vi äntligen hittat hem och det känns fantastiskt!
Nora Ängberg
Nora Ängberg
2021-05-19
Superbra service och arbete! Vi fick hjälp med SEO och såg signifikanta resultat efter bara 3 månader. Rekommenderar starkt Webstr till alla som vill synas mer och klättra bland sökresultaten.
Elias
Elias
2021-04-29
Underbar service, rekommenderar varmt!!
NH A.
NH A.
2020-08-31
Superbra service och resultat. Helt klart värd varenda krona!
Jesper Lundborg
Jesper Lundborg
2020-06-01
En mycket kompetent webbyrå som har hjälpt mig väldigt mycket med mitt företag. Har haft dåliga erfarenheter förr av byråer men denna gången känns det som en fullträff! Rekommenderas av mig.
Peter Malm
Peter Malm
2020-03-31
Webstr hjälpte mig med annonsering och tack vare deras hjälp har jag fått mycket fler kunder att hitta mig! Rekommenderar starkt.
Stephanie Grahn
Stephanie Grahn
2020-03-31
bra service, proffsig & kompetent personal. stort tack för er hjälp!! rekommenderas varmt!
peter skogskvist
peter skogskvist
2020-03-26
Grym personal som hjälpte mig sparka igång mitt företag på bästa sätt! Stort tack för klockren service!
gunilla andersson
gunilla andersson
2020-03-05

Frågor och svar om sökmotoroptimering i Göteborg

För företag som tänker långsiktigt är sökmotoroptimering den mest lönsamma digitala strategi. Medan betalda annonseringsformer som Google annonsering och Facebook annonsering kan ge snabba resultat, är det i det långa loppet mycket mer gynsamt med sökoptimering.

Webstrs sökmotorkonsulter har hjälpt våra kunder att öka sin omsättning genom att förbättra deras sökoptimering. Hos Webstr är kundens bästa det viktigaste och våra konsulter arbetar hårt för att hjälpa dig att nå bra resultat med din digitala marknadsföring. Vill du veta mer om vad en sökmotorkonsult gör?

 

SEO är förkortningen för ”Sökmotoroptimering”. En sökmotor är en tjänst som exempelvis Google, där användare kan få svar på sina frågor. ”Optimering” innebär att man förbättrar en webbplats genom att inkludera relevanta nyckelord, göra den lättläst och enkel att förstå. Sökmotoroptimering är viktigt för att göra en webbplats lätt att hitta och synlig för användare. Det finns en hel vetenskap bakom SEO och det kan även kallas ”sökoptimering” eller ”sökordsoptimering”.

Om du vill läsa mer om detta klicka här: 

Sökmotoroptimering

Webstrs SEO Specialister börjar arbetet med sökmotoroptimering genom en omfattande analys som inkluderar sökordsanalys, marknadsanalys, konkurrensanalys och sökmotoranalys. Detta görs för att samla in så mycket data som möjligt om din webbplats och din verksamhet innan vi går vidare till nästa steg. Analysen fortsätter även under avtalstiden för att kontinuerligt hitta nya förbättringsmöjligheter.

Efter en SEO-analys, såsom sökordsanalys, sökvolymsanalys och trafikpotentialsanalys, sorteras all ny data efter företagets verksamhet och målsidors relevans. Analysen är en av de viktigaste stegen i arbetet med sökmotoroptimering.

Läs mer om SEO analys här: SEO Analys

Efter genomförandet av en SEO-analys är det nästa steget att implementera data på hemsidan. Detta kallas On Page SEO. On Page SEO är beroende av data från SEO-analysen. Redan nu sorteras sökorden efter vilka undersidor de bör tillhöra.

Läs mer om On Page SEO här: On Page SEO

Som exempel, om vi har en e-handel som säljer kläder med adressen coolastekladbutiken.se, finns det en särskild URL för herrkläder, coolastekladbutiken.se/herrkläder. Där ska alla sökord som associeras med herrkläder finnas med i den gruppkategorin. Vi väljer sökordet ”herrkläder” som vårt nyckelord. Då ska det nyckelordet finnas med i SEO-titel, metabeskrivning, H-taggar som H1, H2, H3 samt i brödtexten, och om möjligt även i alt-taggar för bilder som används på sidan.

En aspekt av teknisk SEO är att se till att hemsidan är lättnavigerad och lätt att indexera för sökmotorerna. Detta kan innebära att man arbetar med saker som sitemaps och robots.txt-filer för att underlätta sökmotorers indexering av webbplatsen. Teknisk SEO handlar också om att se till att webbplatsen är mobilvänlig och uppfyller de tekniska kraven för att ranka högt i sökningar.

Läs mer on Teknisk SEO här: Teknisk SEO

Sökmotorer som Google använder sig av olika faktorer för att identifiera styrkan hos en webbplats. Utöver On page SEO, är det viktigt att webbplatsen får länkar till sig. Detta signalerar till sökmotorerna att webbplatsen är populär eftersom många skriver om den och refererar till den. Detta kan öka webbplatsens värde i sökresultaten och därmed öka dess rankningspositioner.

Här kan du läsa mer on länkstrategi: länkstrategi

Pris på sökmotoroptimering skiljer sig enormt från bransch till bransch. Till exempel om du är en skräddare i en liten ort kan du få hjälp med SEO för en mindre summa per månad. Men om du vill ranka upp en webbplats som ska konkurrera med stora aktörer där konkurrensen är hög, ökar kostnaden markant. Det beror också på om du vill påskynda din rankning med större paket. Som alla företagare vet ju fortare du får resultat med din sökordsoptimering desto snabbare når du bra ROI (Return of investment). Därför är det alltid enklast att höra av sig till oss för en kostnadsfri konsultation. Då går vi igenom med dig vilka förutsättningar som krävs och vi kommer att kunna bättre estimera hur arbetet ska läggas upp. Då kan vi ge dig rätt pris. 

Så svaret på prisfrågan kan besvaras med två frågor.

  1. Hur mycket satsar dina konkurrenter på sökmotoroptimering?  
  2. Hur snabbt vill du se resultat?

I priset för SEO optimering ingår sökordsanalys, marknadsanalys och konkurrensanalys. Vi undersöker din webbplats noggrant för att hitta möjligheter för relevanta sökord. Om du använder WordPress, erbjuder vi att implementera detta på din webbplats utan extra kostnad. Det är viktigt för oss att våra kunder har full kontroll över vad som händer på deras webbplatser. Därför installerar vi också taggar för att mäta konverteringar (när en besökare fyller i ett formulär eller köper något från dig som kund). Även här erbjuder vi detta som en del av vår SEO optimering utan extra kostnad.

För att få ut så mycket information som möjligt om hur din webbplats presterar i sökmotorerna, rekommenderar vi att du använder dig av verktyg som Google Analytics och Google Search Console. På så sätt får du en komplett bild av hur din webbplats presterar och vad som behöver förbättras. Vi på Webstr webbyrå hjälper dig att koppla upp dina verktyg utan extra kostnad.

När vi har ett påskrivet avtal, så börjar vi omgående med vårt arbete. Vi beräknar att SEO Analysen ska vara klar inom 2 veckor, ibland ännu tidigare.

Även om arbetet med sökordsoptimering är långsiktigt kan man redan efter ett par månader se en förbättring av rankningspositioner. Att uppnå fullt resultat (rankningposition mellan 1-5) kan ta längre tid, vanligtvis 6-12 månader beroende på bransch och omfattningen av det valda paketet för sökordsoptimering.

Uppföljning av sökordsoptimering sker genom att visa hur arbetet utvecklas i rapporter. Uppföljning sker också via fysiska möten, video-möten eller telefon.

På ”Sveriges Bästa SEO Byrå” är man öppen och ärliga mot sina kunder. Vi är en digitalmarknadsföringsbyrå som alltid strävar efter att göra det lilla extra, oavsett vilken storlek på paketet som våra kunder väljer. Som en av Sveriges ledande SEO experter, kan man alltid räkna med bra resultat från oss.

SEO Göteborg med Webstr

Kontakta oss idag för en kostandsfri analys

sv_SE

Kontakta oss

Genom att skicka dina uppgifter till oss samtycker du till vår integritetspolicy.